Kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners VMP Groupin enemmistöomistajaksi

Henkilöstöpalvelualan konserni VMP Group lujittaa asemaansa merkittävänä työllistäjänä ja henkilöstöpalvelualan kumppanina sekä työelämän uudistajana.

Yritysostot, monipuolinen palveluvalikoima ja henkilöstövuokrauksen imu ovat siivittäneet yhtiön alan markkinaa nopeampaan kasvuun viime vuosina. Tuloksellista strategiaa on nyt tarkoitus vauhdittaa uuden kumppanin avulla.

Henkilöstöpalvelualan konsernin VMP Groupin omistuspohja vahvistuu, kun kotimaisen pääomasijoittajan Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut enemmistöosakkuuden yhtiöstä. Perustajasuku Savolaiset ja nykyinen johto jäävät VMP Groupiin merkittävällä osuudella jatkamaan yhtiön kehittämistä.

VMP Groupin toimitusjohtajan Heimo Hakkaraisen mukaan toimialan vahva kasvu jatkuu edelleen, mutta ala muuttuu monimutkaisemmaksi ja vaikeammaksi ennakoida. Sentican pitkä kokemus franchising-yrittämisessä ja hoivaliiketoiminnassa tekivät siitä konsernille luontevan kumppanin.

– Henkilöstö on tehnyt loistavaa työtä. Vuosittain parantunut kannattavuus osoittaa, että olemme tehneet asioita oikein. Meidän työmme jatkuu kuten ennenkin, mutta nyt meillä on mahdollisuus isompiin peliliikkeisiin. Usko tähän yhtiöön on vahva ja kasvupolkumme on pantu merkille myös firman ulkopuolella ja siitä meidän pitää olla ylpeitä, Hakkarainen tiivistää.

Omistajaperheen edustaja Paul Savolainen on tyytyväinen ensi vuonna 30 vuotta täyttävän yrityksen tulevaan askeleeseen. Savolaisen mukaan nyt oli oikea hetki löytää kumppani laajentamaan VMP Groupin omistuspohjaa. Henkilöstöpalveluala on kovassa kasvussa ja koko työelämä jatkuvassa muutoksessa. Alan kasvua vauhdittavat vuokratyövoiman käytön kasvu, kevytyrittäjyys, alustatalous, digitalisaatio ja uudet työteon tavat.

– VMP Groupin valitsema linja on toiminut hyvin. Sentican mukana saamme taloon uutta osaamista. Tämän jälkeen VMP konserni on myös asiakkaan silmissä entistä mielenkiintoisempi. Tämä parantaa VMP Groupin näkymiä ja tavoitteena on olla alan johtava toimija ja halutuin kumppani. Hyvästä otteesta kiitos kuuluu osaavalle ja sitoutuneelle henkilökunnalle ja yrittäjille, Savolainen sanoo.

Sentica Partners on tunnettu erityisesti pienten ja keskisuurten suomalaisten yritysten vastuullisena ja pitkäjänteisenä kotimaisena kehittäjänä ja omistajana. Se on ollut mukana muun muassa Kotipizzassa ja Pihlajalinnassa. Sentican kohdeyhtiöt työllistivät viime vuonna yli 3000 työntekijää ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto ylitti 700 miljoonaa euroa.

– Olemme erittäin vaikuttuneita siitä, miten VMP Group on pystynyt uudistumaan ja laajentamaan palveluitaan. Näemme yhtiön strategiassa paljon positiivisia mahdollisuuksia ja olemme iloisia, että saamme olla mukana edistämässä sitä, Sentican sijoitusjohtaja Liisa Harjula sanoo.

Harjulan mukaan Sentican toimintatapana on tukea kasvuhaluisia yrityksiä ja rakentaa niistä vielä parempia.

– Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä yrityksen johdon ja aikaisempien omistajien kanssa. Haluamme myös vaalia VMP Groupin arvoja, joihin pohjautuu niin työntekijöiden, yrittäjien kuin asiakkaiden menestyminen muuttuvassa työelämässä, Harjula kiteyttää.

Järjestelyn toteuttaminen vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

VMP Groupin liikevaihto oli viime vuonna 150 miljoonaa euroa, kasvua vuodesta 2015 oli 16 prosenttia. VMP Group on suomalainen, vuonna 1988 Turussa perustettu perheyritys, joka työllisti viime vuonna 18000 henkilöä. Konserniin kuuluvat VMP Varamiespalvelu, Romana Management, Alina, Eezy, Personnel ja Sijaishaltija.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen, VMP Group, 040 307 5001